session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Arbetslös

Har du blivit arbetslös? Här hittar du samlad information om sådant som kan vara bra att veta när det gäller bidragen och lånen från CSN. Till exempel finns det vissa bidrag och lån som bara du som är arbetslös kan ansöka om.

Om du får svårt att betala tillbaka dina lån

Om din inkomst förändras så att du får svårt att betala på dina lån kan du ansöka om att betala mindre under en period. Det finns också andra möjligheter. Du får gärna ringa till oss om du behöver hjälp.

Svårt att betala

Om du vill studera

Studier kan vara ett bra sätt att öka möjligheterna till jobb. Du kan ansöka om studiemedel från CSN när du studerar. Studiemedel består av bidrag och lån.

Studiemedel – bidrag och lån för studier

Behöver du studera på grundskole- eller gymnasienivå på komvux eller folkhögskola för att få ett jobb? Då kan du ha rätt till studiestartsstöd. Det är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få via sin hemkommun.

Studiestartsstöd – bidrag som arbetslösa kan få

Har du nyligen blivit uppsagd och behöver bredda din kompetens för att kunna få ett jobb? Då kan du ha rätt till omställningsstudiestöd. Det består av bidrag och lån, och riktar sig till personer mitt i arbetslivet.

Omställningsstudiestöd – för dig mitt i arbetslivet

Om du har barn på gymnasiet

Om du har barn som har studiebidrag på gymnasiet och familjens inkomst blir under en viss nivå, kan ni ansöka om mer bidrag. Det kallas för extra tillägg.

Extra tillägg för gymnasiestudier

Om du studerar och är utländsk medborgare

illustrerar en jordglob

Är du utländsk medborgare och har fått rätt till svenskt studiestöd på grund av att du eller din anhöriga är arbetstagare? Om någon av er går ner i arbetstid eller slutar arbeta så kan det påverka din rätt till studiestöd. Därför är det viktigt att du meddelar det till oss.

Om arbete eller inkomst förändras