session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Guide för blankett 1706, Planering av färdväg – fylla i bilagan när du ansöker om Rg-bidrag för RGD/RGH

Kort om blankett 1706

Bifoga alltid blanketten ”Planering av färdväg” (1706) till din ansökan om Rg-bidrag för RGD/RGH (blankett 1701). Den är ett underlag till resebyrån när de ska boka dina hemresor.

Personuppgifter

Fyll i alla uppgifter om dig som person: namn, personnummer, adress och telefonnummer. Det är särskilt viktigt att du fyller i en korrekt e-postadress eftersom resebyrån ofta skickar biljetter och resehandlingar via e-post.

Fyll gärna i en förälders eller annan persons e-postadress också. Det är bra om resebyrån kan skicka biljetter och resehandlingar till båda e-postadresserna samtidigt. Om du bor växelvis hos dina föräldrar ska du lämna kontaktuppgifter till båda föräldrarna.

Adress på studieorten

Fyll i adressen som du kommer att ha på studieorten.

Färdväg med anslutningar och byten

Fyll i hur du ska resa från Örebro till hemorten, och från hemorten till Örebro. Om du har flera byten kan du behöva olika färdsätt på de olika sträckorna. Du kan också behöva olika färdsätt på hemresan och återresan. Resorna ska alltid ske med allmänna färdmedel om det går. Läs mer om färdsätt under Rg-bidrag för resor.

Fyll i när du vill resa

Fyll i ditt önskemål om avresedag och ungefärlig avgångstid. Både för hemresan från Örebro och för återresan från hemorten. Den vanligaste tidpunkten för hemresan är fredag eftermiddag och för återresan söndag eftermiddag. På hemresehelger slutar de flesta studerande vid lunchtid på fredagen för att hinna med tåg eller annat färdmedel.

Kolla gärna upp tåg- och flygtider så du vet på ett ungefär vilken tid du kan resa. Tänk på att det kan vara sommartidtabell, så kolla tider från september och framåt.

Resa till och från Arlanda

Om du behöver flyga till eller från Arlanda flygplats, ska du i normala fall åka med flygbuss mellan Stockholm och Arlanda. Du får dock resa med Arlanda Express i undantagsfall. Det kan vara för att det är kort tid mellan flyget och tågresan till eller från Stockholm och det inte finns några andra flygtider.

Om du bor växelvis hos dina föräldrar

Om du bor växelvis hos dina föräldrar ska du lämna uppgifter om en alternativ färdväg till din andra förälder.

Särskilda önskemål

Här kan du fylla i om du inte kan resa med allmänna färdmedel någon del av färdvägen som du har beskrivit. Om du bokar och betalar själv, söker du ersättning för resorna i efterhand. Det gör du på reseräkningen (blankett 1705) som du får med beslutet om Rg-bidrag.

Du kan också fylla i om du inte vill att CSN ska boka dina hemresor, utan i stället vill boka och betala hela din hemresa själv och sedan söka ersättning för resorna i efterhand. Det gör du på reseräkningen (blankett 1705) som du får med beslutet om Rg-bidrag.

Första resan

Om du vet när du ska åka

Om du vet att du kommer att åka exempelvis tåg till Örebro vid läsårets början i augusti, kan du fylla i avresedatum och tid här. I så fall bokar CSN biljett till dig.

Om du får skjuts

Kryssa Nej här om du kommer att få skjuts till Örebro, till exempel av dina föräldrar. Du kan sedan söka ersättning för denna resa i efterhand. Det gör du på reseräkningen (blankett 1705) som du får med beslutet om Rg-bidrag.

Styrka resa med bil

Om du inte vet hur du ska resa än

Om du inte vet hur du ska resa till Örebro vid läsårets början kryssar du Nej här. Sedan kan du boka och betala eventuell biljett själv och söka ersättning för resan i efterhand. Det gör du på reseräkningen (blankett 1705) som du får med beslutet om Rg-bidrag.

Utskick av biljetter

Fyll i hur du vill att biljetterna ska skickas till dig. Välj gärna flera alternativ. Resebyrån kan skicka biljetterna på olika sätt.

De flesta biljetterna kan skickas via e-post. Då är det bra om de kan skicka till både din e-postadress och en förälders e-postadress, i fall någon av er får problem med e-posten. SMS-biljett kan endast skickas till mobiltelefonnummer när det gäller enstaka resor.

Du kan läsa mer om biljetter och ersättning för resor här.

Samtycke

CSN beställer biljetter och resehandlingar från resebyrån elektroniskt. Fyll i att du godkänner det, alltså lämnar ditt samtycke.

Underskrift

Blanketten måste ha en underskrift för att den ska vara giltig.

Om du är under 18 år är det dina vårdnadshavare eller förmyndare som ska skriva under ansökan. Om du har särskilt förordnad vårdnadshavare eller god man, ska den personen skriva under.

Har du fyllt 18 år är du myndig, och då ska du alltid skriva under din ansökan själv.

Skicka tillsammans med ansökan

Skicka blanketten tillsammans med ansökan om Rg-bidrag till CSN Eskilstuna, Box 488, 631 06 Eskilstuna.

Frågor och svar

Hur hanterar resebyrån mina uppgifter?

Resebyrån kommer bara att använda uppgifterna på blanketten för att boka biljetter. Uppgifterna lagras hos resebyrån och lämnas inte ut till någon annan. När avtalet mellan CSN och resebyrån upphör att gälla, raderar resebyrån alla uppgifter.

Var finns blanketten?

Blanketten kommer automatiskt i posten till de som är antagna till en gymnasieutbildning som ger rätt till Rg-bidrag. Kontakta oss om något är oklart.

Uppdaterad: 2022-04-20
Hjälpte den här sidan dig?