session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

Fredrik: "Jag får verkligen använda min kompetens”

Fredrik, Förhandlingsansvarig på HR-avdelningen

Min karriär på CSN inleddes 2013 och då som HR-chef. Efter tre år ville jag specialisera mig igen och fick då möjligheten att gå in och jobba som HR-specialist och i drygt två år nu har jag jobbat som förhandlingsansvarig på HR-avdelningen.

Mycket kontakt med fackliga organisationer

I mitt jobb samverkar och förhandlar jag mycket med de fackliga organisationerna och hjälper även cheferna med detta. Till exempel så hjälper jag till att processleda och förhandla fram lokala kollektivavtal och är förhandlingsledare vid organisationsförändringar.

Sen jobbar jag också bland annat med lönebildning och ansvarar för att lönerevisionsprocessen ska bli så bra som möjligt. Jag informerar cheferna, ser till att vi har en bra process som är effektiv och att vi håller våra ekonomiska ramar. Ytterst är att medarbetarna ska veta varför de har den lön de har, det är jätteviktigt.

Mina veckor består alltså av väldigt mycket möten. Jag sitter i möten kanske 80 procent av tiden. Resterande 20 procent går åt till att förbereda inför mötena och att ta hand om resultaten som kommer av mötena. Det kan till exempel vara att skriva protokoll eller inhämta information från webben eller från arbetsgivarverket och deras jurister. Så det blir väldigt mycket möten, planerande, tänkande och skrivande.

Lär av varandra

Jobbet är väldigt varierande och jag får verkligen använda min kompetens. Jag får ofta använda hjärnan och gå in i nya, utmanande, situationer, vilket gör att jobbet sällan blir långtråkigt.

CSN är en mycket bra arbetsplats och jag tycker det är väldigt charmigt att vi finns på 11 orter. Vi är ganska många medarbetare vilket innebär att det är svårt att ledsna på varandra och vi har även en bra och gemensam CSN-kultur. Det kan däremot skilja sig lite mellan de olika kontoren och vad man jobbar med, vilket gör att man kan lära av varandra. Allt det här gör att det blir lite som en ny värld att upptäcka hela tiden och det är väldigt kul.

Uppdaterad: 2023-04-03
Hjälpte den här sidan dig?