Hoppa till innehåll

Undervisningsmaterial

Här har vi samlat material om CSN:s studiestöd som kan användas inom undervisning eller vägledning.

Gå din egen väg - ett material för att inspirera till studier

CSN har tagit fram materialet Gå din egen väg för att inspirera unga att våga drömma och gå sin egen väg när det gäller utbildning och jobb – oavsett om vägen är rak eller krokig. Med verkliga berättelser och kunskap om studiestödets möjligheter vill vi ingjuta kraft och mod i dem som tvekar inför att studera vidare efter gymnasiet.

Materialet består av ett antal filmer med tillhörande reflektionsfrågor samt quiz och fakta om studiemedel. Använd gärna sajten tillsammans med eleverna när ni pratar om studier, yrkesval och ekonomi!

Till sidan Gå din egen väg

Du kan beställa affischer

Det finns tre olika affischer som du kan beställa kostnadsfritt från oss. Mirabel (se ovan), Gabriella och Abdul. De är i A2-format.

Till blankettbeställningen

Bild på tjej som blickar framåt
Affisch med Gabriella och ett citat från henne.
Affisch med Abdul och ett citat från honom

Upptäck välfärden

Allas våra pengar - om välfärdssystemet

Allas våra pengar är ett undervisningsmaterial om det svenska välfärdssystemet med utgångspunkt i studiebidraget. Det är användbart för dig som till exempel är mentor eller lärare i samhällskunskap.

Syftet är att öka elevernas kunskap om det svenska välfärdssystemet samt om individens rättigheter och skyldigheter. Materialet går att beställa i CSN:s blankettbeställning.

Filmer om studiehjälp - bidrag på gymnasiet

Använd gärna filmerna när ni informerar gymnasieelever om CSN. Filmerna finns även textade på engelska, arabiska och dari under Languages. De finns också samlade i en spellista på YouTube.

Filmer om studiemedel - bidrag och studielån

Om studiemedel

Filmen beskriver på ett övergripande plan hur det fungerar med studiemedel.

Filmen finns även på engelska, persiska, somaliska och spanska under Languages.

Ansöka om studiemedel

Filmen visar steg för steg hur det går till att ansöka om studiemedel. Finns textad på engelska, arabiska, dari och somaliska. Klicka på textrutan och välj undertext.

Uppdaterad: 2023-03-22
Hjälpte den här sidan dig?